По-добър достъп до лекарства и подходящо лечение за българските пациенти. За

...
По-добър достъп до лекарства и подходящо лечение за българските пациенти. За
Коментари Харесай

Двете фарма асоциации у нас призоваха за по-добър достъп до лекарства

По-добър достъп до медикаменти и подходящо лечение за българските пациенти. За това призоваха двете фарма асоциации в България - Българската генерична фармацевтична асоциация (БГФАРМА) и Асоциацията на научноизследователските фармацевтични производители в България (ARPharM) по време на осмия народен " Фарма конгрес ", проведен от списание " Мениджър ". За първи път двете фарма асоциации излязоха с общо обръщение към политиците, които в идващите години би трябвало да се обединят към тематиката надпартийно опазване на здравето. 

" Това е исторически миг, тъй като до момента не е имало случай, в който и двете асоциации да вършат обща презентация. Да, имаме своите разлики, само че това, което вършим през днешния ден е да ги загърбим и да се фокусираме върху общата цел ", сподели в началото директорът на Асоциацията на научноизследователските фармацевтични производители в България (ARPharM) Деян Денев. 

Той сложи акцент върху вложенията в опазването на здравето и по-конкретно върху лекарствената политика. Денев очерта главните неща, които би трябвало да се трансформират, с цел да може лекарствената политика в България да дава отговор на главните потребности и цели, а точно постигането на по-добър резултат от вложените средства в лекарственото лекуване. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР